Verwoestende aardbeving!

Dodelijke aardbeving dicht bij Kathmandu

Nietsvermoedend waren we een boekje aan het lezen op ons balkonnetje toen de aarde begon te beven. Eerst dachten we nog dat het een voorbijrijdende vrachtwagen was, maar al gauw werd het schudden heviger en beseften we dat het een aardbeving was. We renden de tuin in en wachten tot het schudden voorbij was. Het was een zenuwslopende minuut, vooral omdat ik niet wist of het erger zou worden. De nepalese vrouw van de eigenaar zei dat ze nog nooit zo een hevige aardbeving had meegemaakt. Later bleek de aardbeving wereldnieuws. Het gebied rondom Manaslu was flink getroffen, en dat was net het gebied waar we nu zouden zitten ware het niet dat het immigratiekantoor voor de trekkingvergunningen gesloten was vanwege een feestdag. Nu zijn we genoodzaakt om af te wachten wat de situatie is in de bergen en op de wegen. Het is wel raar om hier te zitten, terwijl zoveel mensen hier hun levens en huizen hebben verloren.

Racende koeien, goedkoop eten en Zaza de kakkerlak

We zitten dus nog steeds in Pokhara en trekken veel op met een Zwitser die we op de trekking hebben leren kennen. Na de aardbeving zijn we een biertje gaan drinken om van de schrik te bekomen. Pokhara is een interessante stad. Elke dag zien we wel een paar koeien voorbijrennen, die achterna worden gezeten door een hond. Ik heb nooit eerder geweten dat koeien zo harden rennen.

Het hotel waar we zitten is na meer dan een week hier bijna ons thuis geworden. We zijn zelfs gewend geraakt aan Zaza de kakkerlak en zijn nakomelingen. Nadat Zaza bij ons in bed was beland, heeft hij helaas het loodje moeten leggen, toen Henk Erik hem met zijn blote hand had doodgeslagen. Na 5 minuten kwam er echter alweer eentje vrolijk aangehuppeld, wellicht de reincarnatie van Zaza?

De duitser en zijn paleis

Een paar dagen geleden hebben we een bootje gehuurd en zijn we naar de andere kant van het meer gevaren. Na een uur begon het echter enorm te regenen en te hagelen. Hagelstenen zo groot als flinke knikkers vielen uit de lucht. Wij wilden schuilen bij een restaurant, maar kwamen bij een huis terecht. De duitse eigenaar was verontwaardigd door onze gedachte dat zijn huis een restaurant was. Algauw nodigde hij ons echter uit in zijn prachtige huis en we keken werkelijk onze ogen uit. Hij beklaagde zich over de veranderingen in Nepal, de overheid die naar de pijpen danst van de Chinese regering en de negatiece recensies die hij had gekregen op Airbnb.

Nu zitten we dus vast in Pokhara en moeten we besluiten wat onze nieuwe plannen gaan zijn. Het is jammer om het manaslugebied niet te zien. Ook daar wordt nu een weg gebouwd, waardoor het gebied over een paar jaar volledig zal veranderen.

Bedankt voor de bezorgde berichtjes. Wij maken het goed, maar onze gedachten gaan uit naar de mensen die zijn getroffen door de aardbeving en hun familie en huizen hebben verloren.

Reacties

Reacties

Vera

Bas je strasno nesto tako dozivjeti! Imali ste srece da ste jos uvijek cekali na trekking!

Zoran

With great interest I read your scary and humorous story. It's not easy to be in the situation when everything is shaking and swinging around. Luckily you were then in Pokhara, and not in the hills. And you and Henk Erik have not been alone - Zaza's incarnation probably was nearby.

Sa velikim interesom sam pro?itao tvoju strašnu i duhovitu pri?u. Sre?a je da ste bili u Pokhara'i a ne u brdima. I tada niste bili sami - Zazina inkarnacija je vjerovatno bila pored vas.

Heaven-Lee

Echt schrikken zo'n vreselijke aardbeving. Wat een geluk dat het kantoor dicht was en jullie nog niet verder hadden kunnen reizen. Ben blij dat jullie op een veilige plek zaten.

henk

hallo, Wij zijn blij dat jullie tijdens de aardbeving op een veilige plaats waren. Vooral Kathmandu is erg zwaar getroffen.
Er zijn veel slachtoffers en daklozen. De wegen zijn vernield en op het vliegveld landen nu vliegtuigen met hulpgoederen en hulpverleners vanuit de gehele wereld. Vanavond zijn er ook 60 man met hulpgoederen en speurhonden vanuit Nederland vertrokken. Velen wachten op en rond het vliegveld op een kans om het land te verlaten.
Ga zelf niet naar Kathmandu om de ambassade van India te bezoeken voor een visum. Het is maar de vraag of het gebouw er nog staat.
Ik zal morgen bellen naar het ministerie in Den Haag of je nu nog een visum voor India nodig bent.
dwingend advies: Blijf eerst zitten waar je bent. Neem geen risico. Henk en Tjitske

Mariesse

Och nevje, de berichtgeving over de omstandigheden over Nepal worden met de dag erger. Ben blij dat je ongedeerd bent.... houd ons op de hoogte....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!